Sloop Scooter vrijwaren. Hoe werkt het?

In Nederland rijden er veel geregistreerde voertuigen op de weg. Er zijn vierwielige voertuigen, zoals personenauto’s, vrachtwagens en bedrijfsvoertuigen, en tweewielige voertuigen, zoals scooters, motorfietsen en bromfietsen. Dit laatste type voertuig wordt ook wel bromfiets genoemd, wat een tussenvorm is tussen een fiets en motor.

Wanneer bromfietsen gemotoriseerd en geregistreerd zijn, dan ligt de maximumsnelheid van bromfietsen veel lager dan die van motoren. Bromfietsen zijn onderverdeeld in twee typen, namelijk bromfietsen met een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur (geel kenteken) en zogenaamde snorfietsen met een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur (blauw kenteken). Met de komst van (snor)scooters zijn bromfietsen minder populair geworden. Heb je een bromfiets waar je snel van af wilt, maar merk je dat het verkopen van brommers niet meer zo eenvoudig is als vroeger? Dan kan je er voor kiezen om je brommer te recyclen bij Scooter Recycling Amsterdam! Wij kunnen dan de scooter vrijwaren!

Hoe werkt het?

Bromfietsen kunnen gemakkelijk naar de sloop worden gebracht. Neem contact op met Scooter Recycling Amsterdam voor een ophaal of breng-afspraak, neem je kentekenbewijs mee en rijd met je brommer naar de sloop. Vergeleken met je scooter verkopen is dat natuurlijk makkelijker en sneller, omdat je niet de tijd kwijt bent om een verkoper te vinden. Echter kost het ook wel geld als je je scooter naar de sloop brengt.

Sloop scooter ophalen

Je kan natuurlijk je scooter naar de sloop brengen, maar het is veel makkelijker als je opgehaald kan worden! Dat is wat wij van Scooter recycling Amsterdam voor je kunnen doen. Medewerkers demonteren bromfietsen, recyclen overtollige waardoor dit ook nog eens goed is voor het milieu. Daarnaast zorgen we ervaar dat we je scooter vrijwaren. We halen de scooter dus van je naam af!

Heb je een beschadigde bromfiets?

Overleg vooraf goed over de status van de bromfietsen, zodat medewerkers die de sloopscooter komen ophalen niet voor verrassingen komen te staan. Elk type bromfiets kan bij de sloop worden ingeleverd. Voorbeelden van bromfietsmerken zijn Peugeot, Kymco, Sym, Yamaha, Sparta, Puch, Gilera, Aprilia, Honda, Zen, AGM, Zundapp, Solex, Kreidler, Boaian, Vespa, Fosti, Saxonette, TGB, Derbi, Turbho, Honshu en Exxon.

Vrijwaring van je scooter

Het is erg belangrijk om de registratiedocumenten bij de hand te hebben wanneer we je scooter ophalen. De bromfiets is geregistreerd en de houder is verantwoordelijk voor de bromfiets. Bij het inleveren van de sloop scooter ontvang je van onze medewerkers een bewijs van vrijwaring. Met deze vrijwaring kun je aantonen dat je het voertuig niet meer bezit. Een vrijwaring is altijd belangrijk om te hebben als je scooter wegdoet, ook als je hem bijvoorbeeld verkoopt. De reden hiervan is dat je met een vrijwaring het bewijs hebt dat jij niet meer de eigenaar bent van de scooter. Mochten er boetes komen op jouw kenteken, dan ben jij daar niet meer aansprakelijk voor.

Sloop scooter door ons laten ophalen

Wanneer wij je scooter recyclen, dan zorgen wij ervoor dat hij wordt gevrijwaard.  Dit betekent dus dat je verplichting om je scooter te verzekeren vervalt. Wanneer de scooter bij onze werkplaats terecht komt, starten we met het demonteren van de scooter. Wij als erkend demontage bedrijf verwijderen brandstof uit je brandstoftank, de olie en de accu zodat deze niet in het milieu terecht komen.

Wij halen de scooter in verschillende plaatsen in Nederland op, van Amsterdam tot Almere. Wij hebben als bedrijf toestemming van verschillende instanties om scooters te recyclen en op te halen. Onze werkplaats is gevestigd in Amsterdam.

Neem contact met ons op en laat je scooter vrijwaren!