Scooter Recycling Amsterdam

Heb je een oude scooter, beschadigde scooter, afgedankte scooter, oude motor of afgedankte motor die je graag wilt weg doen? Wij halen je oude scooters, afgedankte scooters of motorfietsen graag in Amsterdam bij je op. Wij zijn het officiële SRN inleverpunt en RDW gekeurd, wat inhoudt dat wij je scooter of motor 24/7 ter plaatse kunnen vrijwaren en garanderen dat je afgedankte scooter, oude scooter of motor op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycled.

Waarom is het goed om je scooter te laten recyclen?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een scooter of een motorfiets hebt staan die je eindelijk totaal niet meer gebruikt. Misschien heb je hem wel in een garagebox of schuur staan en neemt hij een hoop ruimte in beslag. In zo’n geval kan het verstandig zijn om je scooter / motorfiets weg te doen.

Een scooter staat altijd op kenteken en je moet ook elke maand je verzekering betalen. Doe je je scooter weg? Dan zijn dit allemaal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een scooter weg doet.

Wanneer wij je scooter recyclen, dan hoef je je hier allemaal geen zorgen meer over te maken. Wij halen de scooter in verschillende plaatsen in Nederland op, waaronder in Amsterdam. Wij hebben als bedrijf toestemming van verschillende instanties om dit scooter te recyclen en op te halen. Onze werkplaats is gevestigd in Amsterdam.

Wat gebeurt er met je scooter als wij hem komen ophalen in Amsterdam?

Nadat je jouw scooter bij ons hebt ingeleverd wordt hij gevrijwaard. Dit betekent dus dat je verplichting om je scooter te verzekeren vervalt. Wanneer de scooter bij onze werkplaats terecht komt, starten we met het demonteren van de scooter. Wij als erkend demontagebedrijf verwijderen de milieubelastende materialen van je scooter zoals de brandstof, de olie en de accu.

De materialen van de scooter die je hebt ingeleverd worden verwerkt door erkende bedrijven. Zodat je oude scooter bijdraagt aan een nieuwe scooter en het milieu zo min mogelijk belast.

Een stappenplan hoe je jouw scooter kunt laten recyclen

Heb je besloten dat je je scooter wil laten recyclen? Goede keus! In de stappen hieronder leggen we je uit hoe je van start kan gaan om je scooter in Amsterdam te laten recyclen:

  • Je kunt jouw oude, afgedankte scooter of afgedankte motor aanmelden via ons contactformulier of via WhatsApp.
  • Wij nemen dan zo spoedig mogelijk (meestal binnen 1 uur) contact met je op om een afspraak te maken. Omdat wij door de RDW erkend zijn kunnen wij 24/7 een scooter vrijwaren.
  • Op de dag van de afspraak halen wij je gebruikte scooter, gebruikte snorfiets of gebruikte motor op het afgesproken tijdstip op.
  • We hebben alleen een volledig registratienummer nodig (je kentekenbewijs bevat het 9-cijferige nummer van de registratiecode van je scooter of het tweede deel van het document (de achterkant is een kopie).
  • Wij geven een vrijwaring af en je bent sindsdien niet meer verantwoordelijk voor je oude scooter, wat jou weer een hoop zorgen scheelt!
  • Jouw sloopscooter, oude scooter of sloopmotor wordt naar ons bedrijf gebracht, waar alle vloeistoffen op een milieuvriendelijke manier worden afgevoerd en behandeld, kunststof en metaal worden gescheiden en voorzien voor hergebruik.

Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen en je scooter te laten recyclen. Heb je nog vragen over hoe het proces van het recyclen van je scooter in zijn werk gaat, of hoe het zit met het vrijwaren van je scooter? Dan kun je altijd met ons in contact komen. Bel ons op +310202610457 of stuur ons een mailtje op: info@scooterrecyclingamsterdam.nl.