Home

Over ons

Reparatie Ophaalservice Contact

 

ONDERHOUD

Scooterbeurt

Kleine beurt scooter

Grote beurt scooter

Banden vervangen

Winterbanden

Accu vervangen

Remmen vervangen

Reparatie in uw buurt

Taxi service

Tuning en begrenzing

Scooter verhuur

Chinese scooter reparatie

Scooter ophalen

Scooter recycling

Wokmelding scooter

Scooter keuren Milieuzone

(ontheffing)

 

REPARATIE

Startproblemen

Banden reparatie

Scooter ophalen

Scooterschade

Schade taxatie

Schadeherstel

 

 

Wokmelding verplicht voor opgevoerde scooter/brommer.
Wacht Op Keuren (WOK)
Voor wie het nog niet wist: Minister Opstelten heeft de regels tegen het opvoeren van scooter aangescherpt. Dat betekent dat je opgevoerde scooter sneller een WOK-status kan krijgen.

Wat houden de nieuwe regels in?
Als de politie jou aanhoudt met een opgevoerde scooter/brommer kan je als bestuurder een Wacht Op Keuren (WOK)-status in het kentekenregister bij de RDW krijgen. De politie legt je dan namens het RDW een verbod op rijden op de weg op. Dat betekent dat je niet meer met je scooter/brommer op de openbare weg mag rijden. Eerst moet je jouw brommer/scooter afvoeren en opnieuw laten keuren bij de RDW. De kosten hiervan zijn voor jou, de bestuurder.Besluit je wel de weg op te gaan, dan wordt je scooter/brommer direct in beslag genomen als deze niet afgevoerd en gekeurd is en de politie je betrapt.

Vanaf 1 juli 2014 is er een nieuwe regel.
Als de politie jou aanhoudt met een opgevoerde scooter/brommer kan je als bestuurder een Wacht Op Keuren (WOK)-status in het kentekenregister bij de RDW krijgen. De politie legt je dan namens het RDW een verbod op rijden op de weg op. Dat betekent dat je niet meer met je scooter/brommer op de openbare weg mag rijden. Eerst moet je jouw brommer/scooter afvoeren en opnieuw laten keuren bij de RDW. De kosten hiervan zijn voor jou, de bestuurder. Besluit je wel de weg op te gaan, dan wordt je scooter/brommer direct in beslag genomen als deze niet afgevoerd en gekeurd is en de politie je betrapt.

Hoe werkt het?
Als tijdens een controle op een rollenbank blijkt dat de brom-/snorfiets is opgevoerd, dan wordt het kentekenbewijs direct ingevorderd door de politie. Dit gebeurt als er sprake is van een overschrijding van 15 km/h of minder. De bestuurder mag dan niet meer rijden over de openbare weg met zijn brom-/snorfiets, behalve als hij naar een vestiging van de RDW gaat om de brom- /snorfiets te laten keuren. De bestuurder krijgt daarnaast ook een boete van de politie vanwege het rijden met een opgevoerde brom-/snorfiets.
De brom-/snorfiets krijgt een Wacht op Keuren (WOK) status in het kentekenregister bij de RDW. De kentekenhouder ontvangt een brief van de RDW waarin wordt aangegeven dat het voertuig een WOK-status heeft en dat er niet mee op de openbare weg mag worden gereden totdat deze is herkeurd en daarbij aan de gestelde eisen voldoet..
De bestuurder moet zelf zijn brom-/snorfiets afvoeren en een afspraak maken bij een RDW keuringsstation om de brom-/snorfiets te laten herkeuren. De brom-/snorfiets moet door een keurmeester van de RDW te worden herkeurd. Deze herkeuring kost € 64,- (bovenop de boete van de politie, 10-15 km: € 120, meer dan 15 km
€ 250),. deze kosten zijn voor rekening van de eigenaar.
Pas als de brom-/snorfiets is goedgekeurd wordt het kentekenbewijs teruggestuurd. Mocht de bestuurder op de brom-/snorfiets, ondanks het ingenomen kentekenbewijs op de weg blijven rijden en hij wordt betrapt door de politie, dan wordt de brom-/snorfiets direct in beslag genomen door de politie vanwege het rijden met een ongeldig verklaard kentekenbewijs.
 

 www.scooterrecyclingamsterdam.nl   info@scooterrecyclingamsterdam.nl